Bútorszövetség és OAFSZ közös közgyűlés


Az OAFSZ és a Bútorszövetség közös tárgyalások eredményeképp arra a megállapításra jutott, hogy az ágazat hazai megerősödéséhez egységes fellépésre van szükség. Az elnökség tervét egy közös szervezet létrehozásáról mindkét szövetség közgyűlése jóváhagyta. A decemberi közgyűlés feladata, hogy megszavazza az új tisztségviselőket és a 2020-23-ra kidolgozott programtervet.

Helyszín és időpont: 
2019.december 12. (csütörtök) 15:00-17:00
BKIK, Baross terem
H-1016 Budapest, Krisztina krt. 99.

Program
14:30-15:00 Regisztráció
15:00-15:10 Elnöki köszöntők

Köszöntőt mondanak Árkossy Tamás (az OAFSZ elnöke) és Wilheim Gábor (a Bútorszövetség elnöke).

15:10-16:15 Közgyűlés

A korábbi közgyűlési felhatalmazások alapján a két Szövetség az egyesüléshez szükséges dokumentumokat és a 2020-2023-as munkatervet előkészítette.
A két szövetség az integrációt úgy hajtja végre, hogy a Magyar Bútor és Faipari Szövetségbe beolvad az OAFSZ. A Bútorszövetség kibővíti elnökségét annak érdekében, hogy a megújuló szervezetbe mindkét fél egyenlő arányban küldhessen elnökségi tagokat. A Közgyűlés feladata a dokumentumok legitimálása és a tisztségviselők megválasztása.

Napirendi pontok

A Közgyűlésnek rendelkezni kell a beolvadás időpontjáról - melyre a javaslat: 2020. január 1. - továbbá a záró -és nyitómérleg időpontjáról.​
 
Rendelkezés az új tisztségek betöltéséhez szükséges jelölés módjáról.
A két Szövetség elnöksége a nyílt szavazást javasolja.​
 
Szavazás az új alapszabály elfogadásáról: a beolvadást követően elfogadásra kerül a Magyar Bútor és Faipari Szövetség módosított Alapszabálya*. Ez az alapszabály tartalmazza az új tisztségviselői struktúrát, amely már a OASZF által jelöltek részére felajánlott tisztségeket is tartalmazza. Az elnökség 11 főből, 1 elnökből és 10 elnökségi tagból áll, a továbbra is 3 főt számláló ellenőrző bizottság mellett.
*A módosított Alapszabályt itt találja.
 
Az Alapszabály elfogadását követően szükséges a személyi kérdésekben való döntés. Ennek megfelelően a Bútorszövetségben tisztújítást kell végrehajtani, és a módosított alapszabály szerinti tisztségekre tisztségviselőket kell választani.*

*A Bútorszövetség jelenlegi elnöksége kibővülne az OAFSZ jelöltjeivel.
Javaslat az új tisztségviselőkre: Wilheim Gábor, elnök (jelenleg a Bútorszövetség elnöke); Árkossy Tamás, elnökségi tag (jelenleg az OAFSZ elnöke); Babanecz Csaba, elnökségi tag (jelenleg mindkét elnökségnek tagja); Cselényi József, elnökségi tag (jelenleg a Bútorszövetség elnökségének tagja); Csercsics Antal, elnökségi tag (jelenleg az OAFSZ elnökségének tagja); Hőgyes Attila, elnökségi tag (jelenleg az OAFSZ elnökségének tagja); Kálmán Attila, elnökségi tag (jelenleg a Bútorszövetség elnökségének tagja); Parposz Tamás, elnökségi tag (jelenleg az OAFSZ elnökségének tagja); Rétfalvi Gábor, elnökségi tag (jelenleg a Bútorszövetség elnökségének tagja); Salacz Dénes, elnökségi tag (jelenleg az OAFSZ elnökségének tagja); Varkoly Zoltán, elnökségi tag (jelenleg a Bútorszövetség tagja).
 
Továbbá: Angyalosi Sándor, ellenőrző bizottság tagja (jelenleg a Bútorszövetség ellenőrző bizottságának tagja); Horváth Ildikó, ellenőrző bizottság tagja (jelenleg az OAFSZ elnökségének tagja); Kálló Zoltán, ellenőrző bizottság tagja (jelenleg a Bútorszövetség ellenőrző bizottságának tagja).

16:15-17:00 Ünnepi koccintás, szakmai beszélgetések

Ünnepeljük meg közösen a megújuló Szövetséget és beszéljünk az előttünk álló lehetőségekről!

Regisztráció az office@butorszovetseg.hu vagy az office@oafsz.hu e-mail címen lehetséges.