3 in 1: Közgyűlés, választás és vevőtalálkozó a megújult Schachermayer cégnél

November 15-én a Schachermayer Kft. megújult telephelyén, Biatorbágyon tartottuk őszi közgyűlésünket, ahol a korábbi elnökség letette a lantot, majd azon melegében újra fel is vette. 
Ez úton is köszön
jük a Schachermayer cégnek a lehetőséget, hogy biztosították szövetségünk számára a helyszínt a közgyűléshez és a választásokhoz, valamint hogy házivásárukon nagy szeretettel látták tagjainkat vendégül.
 
Szövetségünk rendezvényét Nagy Ádám János, az idei Euroskills bútorasztalos szakmájának aranyérmese vezette fel. Versennyel kapcsolatos tapasztalatait, élményeit osztotta meg velünk. 
 
Ezt követte a közgyűlés, ahol Árkossy Tamás elnök röviden beszámolt az eltelt időszak eseményeiről, az AAA (Asztalosok az Asztalosokért) kezdeményezés első évéről, majd a Bútorszövetséggel tervezett fúzió előkészülete volt a fő téma. Az összeolvadás a tervek szerint 2019 első felében realizálódik majd. A kezdő lépések már megtörténtek, a fúzió mozgatórugói már dolgoznak. Ezzel kapcsolatban bővebbet majd a következő évben tudhatunk meg (programok, tervek).
 
 
A korábbi elnökséget újraválasztották, ahol mindenki elfogadta és vállalta korábbi pozícióját, azaz:
az elnök: Árkossy Tamás;
az alelnökök: Babanecz Csaba, Csercsics Antal, Horváth Ildikó, Hőgyes Árpád Attila, Parposz Tamás (ügyvivő alelnök) és Salacz Dénes;
a felügyelő bizottság tagjai: Major János, Szili József, Tamási István;
az etikai bizottság tagjai: Bánhalmi Gábor, Kocsis Béla, Salacz Dénes.
 
A jövőre vonatkozóan Árkossy Tamás elmondta, hogy továbbra is nagy hangsúlyt kell fektetni a szakmai képzésre, a jővő asztalosaira. Az AaA program is ezt hivatott támogatni. A programot a jövőben Budapestre is szeretnék elhozni, még több lehetőséget kínálva ezzel a jövő nemzedéknek. 
A szövetség továbbra is támogatja a Magyar Asztalos Tanulmányi Versenyt (következő időpont: 2018. nov. 22-23., Sopron), valamint a bázisiskolák versenyét is. 
A tagoknak továbbra is előfizetik a Magyar Asztalos és Faipar szaklapot. 
 
Mivel a SCH cég vevőtalálkozójával egybekapcsolt közgyűlés nagyon szerencsés választásnak bizonyult, így  a szakmai rendezvények, házivásárok a jövőben is jó találkozási pontot jelenthetnek nemcsak a szakmának, hanem a szövetség tagjainak is.