Levélváltás

A FB-on kialakult vitatémához is kapcsolódóan, közzé tesszük az alábbi levélváltást, amely egy Tagunk és az Elnök között zajlott a közelmúltban.
"Szomorúan látom hogy drasztikus tagdíjakat szavazott meg az elnökség,akkor amikor a taglétszám lassan eltűnik, biztos ezzel nem azt akarták elérni, hogy növekedjen, úgy gondolom ez a mai helyzethez nem igazodott !! "  - írta egy tagtársunk.
 
Kedves Tagtársunk!
Én még ennek a levélnek is tudok örülni, hiszen ez is jelent felénk egyfajta aktivitást. Szövetségünk ezekben az években, jelen elnökségi ciklusában működését teljes mértékben az aktív tagok és elnökségi tagok teljesen térítésmentes munkájának köszönhetően tudta végezni. Utaztunk és dolgoztunk a magunk költségére és idejének terhére. Teljes mértékben átszerveztük irodai tevékenységünket, amit kettő éven át magam finanszíroztam. Megújítottuk a WEB felületünket és az előző levelemben felsorolt jelentős számú aktivitást is megszerveztük. Képviseltük szakmánkat a társszervezeteknél, több mint egy éves közös munkával a Nemzetgazdasági Minisztériumnál is elértük, hogy a szakmánk az Irinyi terv 5 kiemelt szakmájának egyike legyen. Most indítottuk és Szombathelyen kezdtük az AAA programot, ami fontos és jelentős minden szinten a szakoktatás erősítésében. Sikeresnek tűnik. Országosan komoly az érdeklődés. Jelenteni fog ez 18-20 olyan szakmai napot országszerte, ahol asztalos tanulók , oktatók és szakmát művelők egyaránt részesei lehetnek a fejlődésnek. Bizony ezt lehetetlen pénzforrások nélkül végrehajtani. Viszont nagyon fontos a szakma népszerűsítése miatt.
Közgyűlésünkön és WEB oldalunkon is látható, nincs semmi felesleges költekezésünk és figyelünk minden kiadásunkra. Üléseinket cégekhez helyezzük ki, ahol szívesen látnak bennünket.
A múlt héten zajlott Sopronban a Magyar asztalos tanulmányi verseny. Ennek szakmai oldalát is mi biztosítottuk. A versenyfeladat anyagait, műszaki dokumentációit és a szakmai felügyeletet, értékelést szintén mi oldottuk meg. Ez például szintén nem terhelte költségvetésünket, mert komolyan úgy gondoljuk, hogy azoknak akik valóban aktívak, meg ér ez ennyit. Csodálatos volt közel kettőszáz fiatalt és közel ötven iskolát megmozgatni.
Amennyiben a drasztikusnak tartott tagdíj úgy gondolja, hogy ezzel nincs szinkronban dönthet úgy, hogy nem fizeti meg. Szomorú lennék, de elfogadnám. Mi azonban jövőnk érdekében megyünk tovább és mindent elkövetünk szakmánk magasabb pozícióba emelésének érdekében. A szakmai aktivitásban és a velünk együtt gondolkodókban bízva:
Üdvözlettel:
Árkossy Tamás
OAFSZ elnök