Asztalos Az Asztalosokért, vagyis AAA - A program

Asztalosok az Asztalosokért támogatói program 2017 (AAA 2017)
Mit takar a program, és milyen lehetőségeket nyújt? Erről olvashat bővebben cikkünkben.
Asztalosok az Asztalosokért támogatói program 2017 (AAA 2017)
 
A hazai szakmai utánpótlás magas szintű képzése, vállalkozóvá válásának segítése, és releváns szakmai tudással való felvértezése jelenti a kezdeményezés elsődleges célját.
A program alapítói az Országos Asztalos és Faipari Szövetség, a Soproni Egyetem Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar,  valamint a robinwood.hu szakmai szerkesztőség.
 
A program feladata, segíteni azt, hogy a szövetséggel kapcsolatban lévő fa- és bútoripari vállalatok valamint a szakmát kiszolgáló kereskedő cégek és a szakképzési intézmények  között meginduljon az intenzív szakmai információáramlás. Emellett a projekt feladatának tekinti, a bennragadt készletek, kishibás félkésztermékek, gépek, szerszámok, a szakoktatási intézmények (bázis iskolák) számára elérhetővé és hasznosíthatóvá váljanak, kedvezményes értékesítés vagy felajánlás útján.
A logisztikai szervezést, koordinálást és a kommunikációs platform biztosítását és működtetését az OAFSZ végezné.
 
Jelenleg a szakképzés keretein belül sem az intézményeknek sem a szakoktatóknak nincs lehetőségük szakmaszervezési feladatok ellátására. Ugyanakkor az ipar felöl érkező impulzusok oktatásba való integrálása, a friss innovatív megoldások oktatási anyagba való beemelése, a szakmai fejlődés elengedhetetlen eleme kellene, hogy legyen.
 
Az AAA projekt a primér célok mellett a szövetség tagságának megfiatalítását és egy erős és aktív szakmai közösség létrehozását is feladatának tekinti.
 
Lehetőség nyílik a programhoz való kapcsolódásra, és társadalmi, valamint mecénási szerepvállalásra.
 
Az AAA program támogatói, a teljes a szakmakört segítik.  Így hozzájárulnak ahhoz, hogy jövő asztalos nemzedéke  tájékozott, művelt és a szakmai kihívásokkal szemben maximálisan felkészült legyen.
A program életre hívóinak meggyőződése, hogy a jól képzett és tájékozott szakember utánpótlás a fa és bútoripari szektor sikerének záloga és egyben sikeres működésének feltétele.
 
Arany fokozatú támogató: 300.000 Ft/év
Ezüst fokozatú támogat: 200.000 Ft/év                                  számlaszám: MKB Bank Zrt. 10300002-10669137-49020019
Bronz fokozatú támogató: 100.000 Ft/év
 
Lehetőségek amiket támogatóinknak nyújtunk:
2017-ben már 16 bázis iskolával kezdjük meg az együttműködést. Ez gyakorlatilag országos lefedettséget jelent, és egyben azt, hogy minden megyében van egy olyan szakoktatói központ ahol a képzés mellett, a jövőben az AAA program rendezvényei szakmai előadásai is helyet kapnak majd.
A szakoktatók továbbképzése szakmai előadások megtartása és egyetemi road show rendezése, részévé válik az iskolák éves programjának.
 
Ezeken a rendezvényeken, és az AAA program megjelenései során támogatóink tájékoztató anyagokkal, előadásokkal, wokshopokkal jelenhetnek meg. Jelenlétükről minden esetben részletesen beszámol a robinwod.hu magazin, valamint a szerkesztőség gondozásában a januárban induló hírlevél. A rendezvények előkészítési és promótálási feladatait a szövetség valamint a robinwood szerkesztősége vállalja magára.
Ezeken a fórumokon gyakorlatilag a teljes hazai asztalos társadalom értesülhet majd tevékenységükről és társadalmi szerepvállalásuk eredményeiről.
Természetesen a bázis iskolák mellett a kezdeményezés másik alapítójával a Soproni Egyetem SKMFM karával is lehetőség nyílik a szorosabb együttműködésre,
az oktatási programhoz való csatlakozásra.
 
A legfontosabb azonban az a kézzelfogható segítség, ami a szakoktatáson belül a gyakorlati képzés közvetlen és direkt módon való segítése, ezzel a támogatók által képviselt technológiák, márkák, ideje korán megismerhetővé, kipróbálhatóvá válnak azoknak a diákoknak, akikből rövid időn belül asztalos, majd asztalos vállalkozó válik. Bízunk benne, hogy ezzel támogatóin értékesítési munkáját nagyban segíteni tudjuk.
 
Ki lehet Támogató?
Minden olyan fa- és bútoripari cég, vállalkozás, a szakmakört kiszolgáló kereskedelmi tevékenységet végző cég, amely elhivatottságot és felelőséget érez a jövő asztalos nemzedékének magas színtű képzése iránt.
Fontosnak tartja, hogy szerett szakmánk, megmaradjon, és ifjú asztalosaink felkészüljenek az előttük álló kihívások leküzdésére.
 
 
Árkossy Tamás