Asztalosok az Asztalosokért! Évadnyitó szakmai nap Szombathelyen

Október 18-án tartja első szakmai fórumát az Asztalosok az Asztalosokért program. Az OAFSZ és a Soproni Egyetem SKMFM kara, valamint a Robinwood szerkesztősége által vizionált program lénye, hogy az ipar képviselői lehetőséget kapjanak szakmai fórumok, workshopok tartására az egyetem faipari szakirányú bázisiskoláiban.
Mindezt úgy, hogy az ott tanuló diákok és a régió asztalos- és faipari vállalkozásai együtt vegyenek részt a rendezvényeken. A program természetesen igazodik az adott iskola, illetve város sajátosságaihoz.
 

Első alkalommal Szombathely és a Műszaki SZC Hefele Menyhért Építőipari és Faipari Szakgimnázium és Szakközépiskola látja vendégül az előadókat és az egyetem képviselőit.

 
Szakmai előadónak a régióban található, ugyanakkor országosan is meghatározó cégek képviselőit kérték fel a szervezők. A jövőben szeretnék, ha megindulna egy olyan szakmai információáramlás, amely nemcsak a tudásukat gyarapítaná a faipari képzésben résztvevő diákoknak, hanem a munkaerő piacra is felkészítené őket.